Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, participă la o reuniune online a G20

ro

22 Nov, 2023 09:39 696 Marime text
Foto: Pixabay
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India, transmite dpa.
     
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa prin videoconferinţă la o reuniune a G20 găzduită miercuri de India, transmite dpa citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că şeful statului va prezenta „poziţia Rusiei” în contextul actual „foarte, foarte turbulent”.

Ministerul de Externe indian a comunicat că reuniunea va aprofunda subiectele discutate la summitul G20 de la New Delhi, din septembrie.

Participarea lui Putin este neaşteptată, apreciază dpa; agenţia reaminteşte că preşedintele rus nu a participat la reuniunea respectivă la vârf, unde a fost reprezentat de ministrul de externe Serghei Lavrov.

La 21 de luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, liderul de la Kremlin este - după cum a spus preşedintele american Joe Biden - un „paria”, iar Occidentul a aplicat Rusiei mai multe serii de sancţiuni.

G20, din care fac parte 19 ţări - unele dintre cele mai avansate economic, altele în curs de dezvoltare - plus Uniunea Europeană şi Uniunea Africană, va discuta probabil şi războiul dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

India asigură preşedinţia prin rotaţie a grupului până la sfârşitul lui noiembrie, când va începe mandatul Braziliei.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a fost şi el absent la summitul din septembrie, iar la videoconferinţa de miercuri va fi reprezentat de premierul Li Qiang, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Rusia a lansat un atac masiv cu drone asupra Ucrainei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii