Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele francez Emmanuel Macron va prezida pe 5 ianuarie o ceremonie de omagiere a lui Jacques Delors

ro

30 Dec, 2023 12:38 689 Marime text
foto: Pexels
  • Franţa a anunţat vineri că şeful statului, Emmanuel Macron, va prezida pe 5 ianuarie 2024, la Paris, o ceremonie naţională de omagiere a lui Jacques Delors, figură marcantă a construcţiei europene, decedat miercuri la 98 de ani, informează AFP.
     
Franţa a anunţat vineri că şeful statului, Emmanuel Macron, va prezida pe 5 ianuarie 2024, la Paris, o ceremonie naţională de omagiere a lui Jacques Delors, figură marcantă a construcţiei europene, decedat miercuri la 98 de ani, informează AFP conform Agerpres.

Preşedintele francez a deplâns, după anunţarea morţii sale, dispariţia unui „artizan inepuizabil al Europei noastre” şi a unei „figuri tutelare a scenei politice de peste 40 de ani”.

Ceremonia se va desfăşura începând cu orele 11:00 la Hotel des Invalides, a precizat preşedinţia franceză, confirmând o informaţie a postului de radio France Inter.

Fost preşedinte al Comisiei Europene, părintele pieţei comune şi al monedei euro, Delors a fost salutat de asemenea de lideri europeni drept un „vizionar” şi un „constructor” al Europei.

În Franţa, el fusese speranţa efemeră a stângii pentru alegerile prezidenţiale din 1995, refuzând să fie candidat chiar dacă era favorit în sondaje.

Cariera sa politică a încetinit apoi, însă el a rămas mereu un apărător fervent al Europei.

În martie 2020, el a îndemnat din nou şefii de stat şi de guvern din UE la mai multă solidaritate, într-un moment în care aceştia din urmă aveau divergenţe cu privire la răspunsul comun în faţa pandemiei de COVID-19, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Franţa nu va mai accepta alţi 'imami detaşaţi' începând cu 1 ianuarie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii