Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1.000 de pacienţi ai unui stomatolog, invitaţi să se testeze pentru hepatită şi HIV!

ro

13 Dec, 2023 16:07 1076 Marime text
foto: Pexels Peste 1.100 de pacienţi trataţi într-un cabinet stomatologic din Cherbourg, un oraş din vestul Franţei, au fost invitaţi să se supună unor teste de depistare a hepatitei B şi C, precum şi a virusului HIV, după ce au fost constatate "deficienţe grave" în timpul unei inspecţii, informează AFP.


Medicul stomatolog, suspendat 

"Ţinând cont de caracterul îngrijorător al situaţiei", Agenţia Regională de Sănătate (ARS) din Normandia a adăugat miercuri că l-a suspendat pe acel medic stomatolog "pentru o durată maximală de cinci luni".

În timpul unei inspecţii a cabinetului din Cherbourg-en-Cotentin în care lucra stomatologul în cauză, ARS Normandie a constatat "numeroase deficienţe grave care puneau în pericol securitatea angajaţilor şi calitatea şi siguranţa serviciilor de îngrijire".



ARS nu a precizat natura acelor "deficienţe"

ARS nu a precizat natura acelor "deficienţe", dar potrivit cotidianului La Presse de la Manche, echipamentul utilizat în cabinetul stomatologic în timpul îngrijirilor acordate "nu a fost sterilizat".

"Aplicând principiul precauţiei şi având la bază o evaluare a riscurilor de infectare", ARS a cerut ca "pacienţii să fie informaţi, din cauza unui risc scăzut de transmitere a virusului hepatitei B (VHB), hepatitei C (VHC) şi HIV", precizează comunicatul agenţiei franceze.

Această măsură se referă la "toţi pacienţii care au frecventat cabinetul de la deschiderea acestuia în ianuarie 2023", al căror număr a fost estimat la 1.145.


Sursa: Agerpres.ro 



Citește și: 

Percheziții la Ministerul Sănătății într-un dosar legat de fraudarea unui concurs de angajare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii