Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMS avertizează Europa se va confrunta cu o „iarnă grea“ din cauza intensificării pandemiei de coronavirus

ro

09 Nov, 2021 16:06 1113 Marime text

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a afirmat că Europa se va confrunta cu „o iarnă grea“ ca urmare a intensificării pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.
 
În intervenţia sa, Hans Kluge a subliniat că regiunea europeană a OMS - care include 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală, printre care Rusia şi mai multe foste republici sovietice - a înregistrat săptămâna trecută aproape două milioane de cazuri noi de COVID-19 şi că numărul total al deceselor a ajuns la aproape 1,5 milioane.
 
Directorul OMS:
 
„Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselor
 
Potrivit Agerpres, în acest sens, Hans Kluge a făcut apel la intensificarea vaccinării populaţiei în general, dar mai ales a personalului sanitar, pentru „a menţine virusul la distanţă“, şi a precizat că în şapte ţări din regiune mai puţin de 20% dintre angajaţii din sectorul medical sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus.
 
Acesta a declarat:
 
„Vaccinarea extinsă şi măsurile de prevenţie sunt singura cale pentru a uşura creşterea presiunii asupra spitalelor şi a sistemelor sanitare.“

Sursă foto: Facebook/ World Health Organization Office for Romania
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii