Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mexic Aproape 100 de morţi şi dispăruţi în urma uraganului Otis!

ro

30 Oct, 2023 17:34 774 Marime text
foto: Pexels Numărul persoanelor decedate şi date dispărute în urma uraganului Otis, de categoria 5, care s-a dezlănţuit asupra staţiunii Acapulco, oraş-port la Oceanul Pacific, a crescut la aproape 100, au anunţat luni autorităţile din statul Guerrero, potrivit Reuters.

Otis s-a abătut miercuri asupra Acapulco însoţit de vânturi de peste 266 de kilometri pe oră, a provocat inundaţii în oraş şi a smuls acoperişuri de locuinţe, hoteluri şi sedii de afaceri. Numeroase vehicule au fost luate de ape, iar comunicaţiile şi transportul rutier şi aerian au fost perturbate, scrie Agerpres.ro. 

Evelyn Salgado, guvernatoarea statului Guerrero, unde este situat şi Acapulco, a declarat că au fost confirmate 45 de decese, iar alte 47 de persoane sunt date dispărute, citând date ale parchetului statal. Salgado anunţase duminică dimineaţă că bilanţul deceselor a ajuns la 43.

Duminică după-amiază, autorităţile din domeniul protecţiei civile au precizat că s-au înregistrat 48 de decese, dintre care 43 în Acapulco şi cinci în localitatea învecinată Coyuca de Benitez.


Citește și:

Cel puţin 100 de persoane au murit din cauza caniculei. Temperaturile au ajuns aproape la 50 de grade!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii