Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puţin 100 de persoane au murit din cauza caniculei. Temperaturile au ajuns aproape la 50 de grade!

ro

30 Jun, 2023 12:50 1894 Marime text
foto: Pixabay
Cel puţin 100 de persoane au murit în ultimele două săptămâni în Mexic din cauza căldurii, în condiţiile în care temperaturile au urcat la aproape 50 de grade Celsius în unele zone ale ţării, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

Căldura care a durat trei săptămâni în această lună a pus la încercare reţeaua de energie din cauza cererii record, a forţat autorităţile să suspende cursurile în unele zone şi mulţi mexicani s-au sufocat efectiv.

Peste două treimi dintre decese au survenit în săptămâna 18-24 iunie, restul în săptămâna precedentă, a precizat ministerul într-un raport privind temperaturile extreme. În aceeaşi perioadă a anului trecut a fost înregistrat doar un singur deces legat de căldură.

Aproape toate decesele au fost atribuite unui accident vascular cerebral provocat de căldură, iar câteva au fost cauzate de deshidratare. Aproximativ 64% dintre decese au avut loc în nordul statului Nuevo Leon, la graniţa cu Texas., scrie news.ro. Cele mai multe dintre celelalte au fost înregistrate în statele vecine Tamaulipas şi Veracruz de pe coasta Golfului.


Citește și: Cum va fi vremea în Dobrogea în acest sfârșit de săptămână
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii