Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jill Biden, vizită în Ucraina, după călătoriile în România și Slovacia. Prima doamnă s-a întâlnit și cu soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska

ro

08 May, 2022 18:34 1396 Marime text
Jill Biden șiOlena Zelenska, foto: Twitter/ Tyler Pager
Jill Biden a efectuat o vizită neanunțată în Ucraina, duminică, 08 mai pentru a-și manifesta sprijinul față de poporul ucrainean.


Soția președintelui american a vizitat o școală ucraineană care servește temporar ca adăpost și s-a întâlnit cu prima doamnă de la Kiev, Olena Zelenska. 

 


Prima doamnă a SUA și-a început călătoria în Europa vineri, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, acolo unde Jill Biden s-a întâlnit cu militarii americani. Apoi, ea a venit la București, iar sâmbătă a mers alături de prima doamnă a României, Carmen Iohannis, la Școala „Uruguay”, pentru o întrevedere cu mamele și copiii refugiați din Ucraina.


Jill Biden şi Carmen Iohannis au vizitat anterior două săli de clasă. În prima, preşcolari şi elevi de clase primare au decupat mânuţe din hârtie sau un 'copac al prieteniei' în culorile steagului ucrainean.

În cealaltă clasă, copii mai mari au făcut puzzle-uri cu tematică prietenoasă. Grupele de elevi au fost coordonate de un profesor român şi unul ucrainean.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii