Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israelul ar putea atinge imunitatea colectivă în urma valului de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului

ro

02 Jan, 2022 21:02 1591 Marime text


Valul de infectări cu varianta Omicron de coronavirus ar putea conduce Israelul să atingă imunitatea colectivă, a declarat duminică directorul general al Ministerului israelian al Sănătăţii, Nachman Ash. 

Varianta Omicron extrem de transmisibilă a condus la o creştere a cazurilor de coronavirus la nivel global. Numărul infectărilor la nivel mondial a atins un nivel record, cu o medie de puţin peste un milion de cazuri zilnice înregistrate în perioada 24-30 decembrie, potrivit datelor Reuters. Decesele nu au crescut însă, noua variată de coronavirus fiind mai puţin letală, scrie AGERPRES.

Până la sfârşitul lunii decembrie, Israelul a reuşit să ţină sub control Omicron într-o oarecare măsură, însă având în vedere ratele de infectare în creştere rapidă, ţara ar putea atinge imunitatea colectivă, a declarat Nachman Ash.

„Costul va fi un număr mai mare de infectări", a afirmat oficialul israelian pentru 103FM Radio.

„Numărul va trebui să fie foarte mare pentru a ajunge la imunitatea de turmă. Acest lucru este posibil, însă noi nu vrem să atingem (imunitatea colectivă) prin intermediul infecţiilor, ci vrem ca acest lucru să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni", a mai spus el.


Imunitatea colectivă este punctul în care o populaţie este protejată de un virus, fie prin vaccinare, fie prin dezvoltarea de anticorpi de către populaţie prin contractarea bolii.

Sursa foto: Pixabay 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii