Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Rebelii Houthi amenință cu noi atacuri asupra Yemenului

ro

13 Jan, 2024 09:10 860 Marime text
Yemen/ Sursa foto: Pixabay



 
  • Mass-media rebelilor houthi yemeniţi au raportat sâmbătă noi lovituri asupra Yemenului, a doua zi după bombardamentele americane şi britanice împotriva unor ţinte militare ale acestei mişcări acuzate că ameninţă traficul maritim internaţional în Marea Roşie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit canalului al-Masirah, atacurile americane au vizat cel puţin un loc din capitala Sanaa sâmbătă dimineaţa. Ulterior, armata americană a confirmat că a avut loc un nou atac.

După atacurile britanice şi americane de vineri, rebelii houthi au tras „cel puţin o rachetă", care, totuşi, nu a lovit nicio navă, a spus armata americană.

În contextul războiului dintre Israel şi Hamas, tensiunea a crescut în Marea Roşie în ultimele săptămâni cu atacurile houthi care vizează traficul maritim în solidaritate cu Fâşia Gaza.

Primele atacuri americane şi britanice au vizat ţinte militare deţinute de houthi, care controlează zone mari din Yemen, inclusiv capitala Sanaa, aducând din nou în atenţie temerile cu privire la o răspândire regională a războiului din Gaza. Atacurile americano-britanice de vineri,„73 de raiduri", au vizat ţinte militare în Sanaa şi în guvernoratele Hodeida (vest), Taiz (sud), Hajjah (nord-vest) şi Saada (nord), a indicat mai devreme purtătorul de cuvânt al al rebelilor houthi, în timp ce armata americană a menţionat 30 de poziţii militare vizate de un total de peste 150 de lovituri.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut „tuturor părţilor implicate să evite escaladarea (...) în interesul păcii şi a stabilităţii în Marea Roşie şi, în general, a regiunii", potrivit purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric.

Citește și
Apropierea între Israel și tarile arabe - cel mai bun mijloc de a izola Iranul, afirmă Blinken
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii