Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas. Ministrul de Externe al Iordaniei Evenimentele din Gaza se încadrează în definiția legală a genocidului

ro

27 Nov, 2023 17:15 736 Marime text
  • Ministrul de externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a afirmat luni că evenimentele din Fâşia Gaza se încadrează în definiţia legală a genocidului, a consemnat Reuters.
     
Ministrul de externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a afirmat luni că evenimentele din Fâşia Gaza se încadrează în definiţia legală a genocidului, a consemnat Reuters citat de Agerpres.

Şeful diplomaţiei iordaniene a făcut aceste remarci într-o conferinţă de presă în marja unei reuniuni a Uniunii pentru Mediterana, desfăşurate la Barcelona.

Safadi a reiterat apelul la prelungirea actualului armistiţiu din Gaza, apel lansat şi de alţi participanţi la summit, şi şi-a exprimat totodată regretul că „unii dintre noi” refuză să susţină acest îndemn.

La reuniunea a 27 de miniştri de externe din cele 43 de state membre ale Uniunii pentru Mediterana participă şi şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, care a subliniat necesitatea unei soluţii cu două state la conflictul israeliano-palestinian.

Mai devreme luni, şi ministrul de externe saudit, prinţul Faisal bin Farhan, aflat la reuniunea de la Barcelona, a lansat un apel la o încetare a focului durabilă în Gaza, în contextul în care armistiţiul de patru zile convenit se apropie de final.

Oficiali de ambele părţi ale conflictului, precum şi din SUA şi Qatar, au exprimat speranţe că acesta va putea fi prelungit. Pauza a permis intrarea de ajutoare umanitare în Gaza şi eliberarea de ostatici deţinuţi de Hamas în schimbul unor palestinieni aflaţi în închisori israeliene, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel - Hamas: Aripa armată a mișcării islamiste Hamas anunță uciderea a patru dintre comandanții săi militari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii