Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Israel autorizează zilnic intrarea a câte două cisterne cu carburant în Fâșia Gaza

ro

17 Nov, 2023 17:21 801 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Cabinetul de război israelian a autorizat intrarea cotidiană a două camioane-cisternă de carburant în Fâşia Gaza, pentru „a se conforma cererii SUA", au anunţat vineri responsabili israelieni.

Cabinetul de război israelian a autorizat intrarea cotidiană a două camioane-cisternă de carburant în Fâşia Gaza, pentru „a se conforma cererii SUA", au anunţat vineri responsabili israelieni, relatează AFP citat de Agerpres.

„Cabinetul de război a aprobat în unanimitate o recomandare comună a armatei şi a Shin Bet (serviciul israelian de securitate internă) de a se conforma cererii SUA şi a autoriza intrarea a două camioane-cisternă de carburant pe zi pentru nevoile ONU”, au indicat responsabilii citaţi într-un comunicat.

„Această acţiune îi permite Israelului să continue să dispună de marja de manevră internaţională pentru a elimina Hamas”, au adăugat ei.


Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a avertizat miercuri în privinţa unei „prăbuşiri” a operaţiunilor umanitare ale ONU în Gaza. Potrivit unuia dintre responsabilii săi, 50 de cisterne cu benzină intrau zilnic în Fâşia Gaza înainte de 7 octombrie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat în mai multe rânduri, de la începutul războiului cu Hamas pe 7 octombrie, că nu va autoriza intrarea de carburant în Fâşia Gaza. El a acuzat mişcarea islamistă că a deturnat sute de mii de litri de carburant pentru nevoile sale militare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Armata israeliană a găsit în spitalul Al-Shifa, într-un laptop, imagini legate de ostatici luați de Hamas
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii