Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Avioane de luptă israeliene atacă peste 100 de ţinte în Fâșia Gaza

ro

26 Dec, 2023 10:31 813 Marime text
  • Zeci de avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza, au anunţat marţi dimineaţă Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), citate de agenţia DPA.
     
Zeci de avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza, au anunţat marţi dimineaţă Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), citate de agenţia DPA, citat de Agerpres.

Printre acestea s-au aflat puţuri de tunel şi instalaţii militare folosite de organizaţia extremistă palestiniană Hamas, potrivit IDF.

O celulă teroristă la Jabalia care a încercat să amplaseze explozibili lângă un tanc israelian a fost eliminată în timpul nopţii, potrivit IDF, care adaugă că trupele terestre i-au vizat pe luptători înainte ca ei să fie ucişi de un avion de luptă.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a afirmaţiilor.

Luptători Hamas au fost de asemenea ucişi cu o zi înainte în oraşul din sudul Fâşiei Gaza, Khan Younis, a adăugat armata.

Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva Hamas după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocată, că Israelul va „intensifica luptele în zilele următoare”.

Ofensiva armatei israeliene de a elimina Hamas din Gaza a fost declanşată de cel mai grav masacru din istoria Israelului, comis de terorişti Hamas şi alte grupări la 7 octombrie. În jur de 1.200 de persoane au fost ucise şi aproximativ 240 luate ostatici, dintre care unii ulterior eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu, aminteşte DPA.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi o ofensivă terestră în care au fost ucise până acum peste 20.600 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas în Gaza, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Armata israeliană a ucis aproximativ 8.000 de combatanţi palestinieni în Fâşia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii