Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Armata israeliană a anunțat că a lovit ținte Hamas din Fâșia Gaza, înainte de intrarea în vigoare a armistițiului anunțat

ro

22 Nov, 2023 11:50 716 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Armata Israelului a atacat ţinte Hamas din Fâşia Gaza chiar înainte ca armistiţiul convenit să intre în vigoare, au anunţat miercuri forţele de apărare israeliene (IDF), relatează dpa.
     
Armata Israelului a atacat ţinte Hamas din Fâşia Gaza chiar înainte ca armistiţiul convenit să intre în vigoare, au anunţat miercuri forţele de apărare israeliene (IDF), relatează dpa, citat de Agerpres.

Militarii israelieni au distrus miercuri dimineaţa intrarea într-un tunel din care apăruse un terorist Hamas care a tras în soldaţi, a explicat pe Telegram armata israeliană.

Militarii au descoperit de asemenea terorişti şi arme într-un imobil folosit de Hamas, teroriştii fiind ucişi şi clădirea distrusă, au adăugat IDF.

Miercuri dimineaţa devreme guvernul israelian a aprobat un acord cu Hamas privind o încetare a focului de patru zile şi eliberarea câtorva zeci de ostatici în schimbul eliberării de deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene. Începutul exact al armistiţiului urma să fie anunţat în termen de 24 de ore, potrivit autorităţilor din Qatar, care au mediat acordul.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că războiul din Fâşia Gaza va continua până când guvernul său îşi va îndeplini toate obiectivele, acestea incluzând eliminarea Hamas, întoarcerea tuturor ostaticilor şi a persoanelor dispărute şi garanţia că Gaza nu mai reprezintă o ameninţare pentru Israel.

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, a cărui ţară a participat la medierea acordului, alături de Qatar şi SUA, s-a angajat într-un mesaj pe reţeaua X, fostă Twitter, să continue aceste eforturi până la găsirea unor soluţii durabile la conflictul palestiniano-israelian „pentru a se face dreptate, a se institui pacea şi a garanta drepturile legitime ale poporului palestinian”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas. Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell: Doar Autoritatea Palestiniană poate guverna Gaza după încheierea războiului 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii