Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea Hezbollah susține că șapte dintre luptătorii săi au fost uciși în loviturile aeriene israeliene

ro

10 Nov, 2023 21:32 823 Marime text
Sursa foto: Unsplash




 
  • Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat vineri că şapte dintre luptătorii săi au fost ucişi în lovituri aeriene israeliene, fără a preciza momentul şi locul, în condiţiile în care tensiunile la graniţă s-au intensificat de la începutul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, conform Agerpres

Hezbollah nu a dezvăluit identitatea celor şapte combatanţi şi a afirmat într-un comunicat că aceştia sunt "martiri pe drumul spre Ierusalim", expresie folosită de gruparea libaneză pentru a deplânge moartea membrilor săi ucişi, în total 68 de la începutul ciocnirilor la frontiera israeliano-libaneză în urmă cu peste o lună.

Ulterior, Hezbollah a publicat mai multe declaraţii raportând atacuri la graniţa de nord a Israelului, inclusiv trei atacuri cu drone, dintre care unul a vizat o cazarmă a armatei israeliene.

Zona de frontieră dintre cele două ţări a fost scena schimburilor zilnice de focuri, în special între Hezbollah, susţinut de Iran, şi Israel, de la începutul războiului declanşat de atacurile comise de Hamas pe 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Cel puţin 90 de persoane au fost ucise de partea libaneză în timpul ciocnirilor transfrontaliere, potrivit unui bilanţ AFP, majoritatea dintre ele luptători Hezbollah. Şase soldaţi şi doi civili au fost ucişi de partea israeliană.
 
Citește și
Armata israeliană a eliminat mai mulți combatanți Hamas, implicați în atacul de la 7 octombrie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii