Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:51 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă, captură impresionantă Peste 1.600 de accesorii auto contrafăcute, descoperite într-un container

ro

18 Jul, 2016 13:56 815 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din Emiratele Arabe Unite, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, 1.600 componente şi accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 170.000 lei.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din Emiratele Arabe Unite, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 54 de ani, cu domiciliul în Bucureşti. În urma controlului au fost descoperite 1.600 bucăţi componente şi accesorii auto (aripi, bielete, grile etc.) care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 172.612 lei dacă ar fi originale.


Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii