Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finlanda trebuie să solicite aderarea la NATO, potrivit președintelui Sauli Niinisto

ro

12 May, 2022 11:42 879 Marime text
Președintele Finlandei, foto: Sauli Niinistö

Finlanda trebuie să solicite „fără întârziere" aderarea la NATO, au afirmat joi preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi şefa executivului Sanna Marin, într-o schimbare politică majoră determinată de invazia rusă din Ucraina.

Potrivit președinșiei de la Helsinki, o conferinţă de presă a executivului cu privire la „deciziile legate de politica de securitate a Finlandei" este prevăzută pentru duminică.

Mai mult de trei sferturi dintre finlandezi susţin acum o candidatură a ţării lor la aderarea la NATO, arată un nou sondaj publicat luni.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina, susţinătorii aderării la NATO în Finlanda nu reprezentau mai mult de 20-30% în sondaje în ultimii ani, invazia determinând această schimbare a opiniei publice din ţara scandinavă care are o graniţă de 1300 kilometri cu Rusia, scrie Agerpres

O majoritate pro-NATO a fost constituită şi în parlament: potrivit unei anchete publicate săptămâna trecută de media finlandeze, 121 din cei 200 de membri ai forului legislativ sunt în favoarea aderării ţării la NATO. Doar zece dintre cei intervievaţi s-au exprimat împotrivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii