Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erupţie vulcanică în Indonezia. Oameni morți și excursionişti daţi dispăruţi

ro

05 Dec, 2023 10:20 1018 Marime text
foto: Pexels Erupţia vulcanului Marapi din vestul Indoneziei s-a soldat cu 13 morţi, au anunţat serviciile de urgenţă marţi, după descoperirea cadavrelor a altor doi excursionişti decedaţi, în timp ce căutările sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea a 10 persoane în continuare date dispărute, transmite AFP.

Cel mai activ vulcan de pe insula Sumatra a erupt duminică şi a expulzat în atmosferă o coloană de cenuşă care a atins altitudinea de 3.000 de metri, mai mare decât cea a vulcanului.

"Numărul total al persoanelor decedate este în prezent de 13. Zece excursionişti dispăruţi sunt în continuare căutaţi", a declarat pentru AFP Abdul Malik, directorul departamentului pentru situaţii de urgenţă din oraşul Padang.


Câteva sute de salvatori indonezieni sunt mobilizaţi în cadrul operaţiunilor de căutare care se desfăşoară în condiţii îngreunate de cenuşa vulcanică şi de vremea nefavorabilă.

"Cenuşa vulcanică a ajuns la baza dealului, ceea ce reprezintă o provocare pentru echipă. Cele două căi de acces sunt abrupte şi alunecoase", a explicat el.

Excursioniştii decedaţi au fost găsiţi începând de luni în apropierea craterului vulcanului. Cei descoperiţi în viaţă se aflau la baza versanţilor.

"În această dimineaţă vom desfăşura în jur de 200 de persoane, pe lângă cele aflate deja sus. Până acum, cinci cadavre au fost aduse înapoi", a declarat marţi pentru AFP Hendri, şeful operaţiunilor de salvare din Padang, principalul oraş din apropiere.



Citește și:

Alunecare de teren în Tanzania. Zeci de morți




sursa: Agerpres.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii