Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alunecare de teren în Tanzania. Zeci de morți

ro

04 Dec, 2023 21:43 914 Marime text
foto: Pexels Cel puţin 63 de persoane au fost ucise în urma alunecărilor de teren cauzate de ploile diluviene care au căzut în nordul Tanzaniei, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni de autorităţile din această ţară africană, care se tem că numărul victimelor va continua să crească în perioada următoare, informează AFP.

Un precedent bilanţ indicase 57 de morţi.

Ploile cad începând de sâmbătă în oraşul Katesh din nordul Tanzaniei, situat la circa 300 de kilometri nord de capitala Dodoma, alimentând scurgeri de noroi care au luat cu ele zeci de vehicule şi de locuinţe.

"Am pierdut 63 (de persoane), din care 23 de bărbaţi şi 40 de femei", a declarat prim-ministrul Kassim Majaliwa, aflat în vizită la Katesh.


"Credem că există mai multe alte cadavre de recuperat", a declarat el, adăugând că alte 116 persoane au fost rănite.


Căutările şi operaţiile de salvare erau încă în desfăşurare luni, cu ajutorul armatei, pentru a le găsi pe persoanele care ar fi putut să fie îngropate sub noroi.

Imaginile difuzate de televiziunile locale arată străzi acoperite de moloz provenit de la casele distruse, iar circulaţia rutieră şi distribuţia de electricitate au fost perturbate.

Aproximativ 100 de case au fost distruse de scurgerile de noroi, a precizat o reprezentantă regională, Queen Sendiga.

Africa de Est se confruntă de mai multe săptămâni cu ploi torenţiale şi cu inundaţii asociate cu fenomenul climatic El Nino, care au dus la strămutarea a peste 1 milion de persoane în Somalia şi care au cauzat peste 300 de decese în regiune.

El Nino, în general asociat cu o creştere a temperaturilor, cu secete în anumite părţi ale lumii şi cu ploi abundente în altele, ar trebui să se prelungească până în aprilie 2024.


Citește și:

Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită oficială în Tanzania (GALERIE FOTO)


Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii