Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna! (VIDEO)

ro

05 Jul, 2024 13:22 559 Marime text


Muntele Etna din Italia, unul dintre cei mai activi vulcani din Europa, erupe puternic cu lavă și cenușă.
 

Vulcanul Etna a început din nou să erupă Este situat în Italia, pe coasta de est a Siciliei. Din cauza erupției, aeroportul din Catania a fost închis.

Locuitorii din Sicilia din cauza prafului și cenușei.- arată o postare Nexta. 

Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare
 

Despre Vulcanul Etna 

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3357 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km², scrie wikipedia.org. 

Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.


Citește și:

Erupţie vulcanică în Indonezia. Oameni morți și excursionişti daţi dispăruţi


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii