Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la nivel înalt în Franța! Senator acuzat că ar fi drogat o deputată pentru a o agresa sexual

ro

17 Nov, 2023 20:34 844 Marime text
Foto: PexelsUn senator francez a fost arestat preventiv joi la Paris, în urma unor acuzaţii că ar fi drogat o deputată cu scopul comiterii unei agresiuni sexuale, cei doi politicieni, ambii din partide ale majorităţii prezidenţiale a lui Emmanuel Macron, confruntându-se vineri în cadrul audierii judiciare, relatează France Presse, citat de agerpres.ro

Parchetul din Paris a confirmat informaţii apărute mai întâi în presă despre reţinerea senatorului Joël Guerriau, în vârstă de 66 de ani, pentru "administrarea către o persoană, împotriva voinţei sale, a unei substanţe de natură să-i altereze discernământul sau controlul propriilor sale acţiuni pentru a comite un viol sau o agresiune sexuală". Faptele, pentru care deputata a depus plângere, s-ar fi petrecut în noaptea de marţi spre miercuri la domiciliul senatorului.

Membru al partidului de centru-dreapta Independenţii, Joël Guerriau, de profesie bancher, este parlamentar din anul 2011. El este în prezent secretar al Senatului francez şi vice-preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe şi apărare. Reţinerea lui a fost efectuată în cadrul anchetei deschise în flagrant, procedură care nu necesită ridicarea imunităţii sale parlamentare pentru efectuarea anchetei.

Deputata care l-a denunţat, Sandrine Josso, în vârstă de 48 de ani, este membră a partidului centrist Modem. Conform versiunii sale, ea s-a simţit rău după ce a băut un pahar de şampanie la domiciliul parizian al senatorului. Avocata deputatei, care spune că clienta sa este acum în "stare de şoc", afirmă că aceasta din urmă a observat cum senatorul, cu care nu avea nicio relaţie de natură intimă, "a luat dintr-un sertar din bucătărie un mic sac din plastic conţinând ceva alb" şi "ea şi-a dat atunci seama că o droghează".

Analizele toxicologice au relevat între timp că deputata a consumat ecstasy. În plus, Parchetul a confirmat că, în urma percheziţiilor efectuate, anchetatorii au găsit ecstasy la domiciliul şi în biroul senatorului.

Cei doi politicieni s-au confruntat vineri timp de două ore în cadrul unei prime audieri desfăşurate la poliţia judiciară din Paris. Deputata l-a acuzat acolo pe senator de "trădare", în timp ce bărbatul a susţinut că şi-a procurat "euforizantul" pentru consum propriu. Ancheta continuă, cu senatorul în arest preventiv. 

agerpres.ro

Citește și: 

În TulceaScandal între elevi, aplanat de jandarmi. O minoră de 14 ani agresată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii