Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecuador Peste 40 de ostatici reținuți de deținuții răzvrătiți din închisori au fost eliberați

ro

14 Jan, 2024 09:35 548 Marime text
Quito, Ecuador. Sursă foto: Pixabay
  • Peste 40 de ostatici reţinuţi de deţinuţi în închisorile din Ecuador au fost eliberaţi, ceea ce face ca numărul persoanelor aflate încă în mâinile răzvrătiţilor să fie de 136, a anunţat sâmbătă Administraţia Penitenciarelor din Ecuador (SNAI), transmite duminică AFP.
     
Peste 40 de ostatici reţinuţi de deţinuţi în închisorile din Ecuador au fost eliberaţi, ceea ce face ca numărul persoanelor aflate încă în mâinile răzvrătiţilor să fie de 136, a anunţat sâmbătă Administraţia Penitenciarelor din Ecuador (SNAI), transmite duminică AFP, conform Agerpres.

SNAI nu a oferit niciun detaliu cu privire la circumstanţele eliberării lor, ci pur şi simplu a afirmat că 133 de gardieni şi 3 funcţionari publici continuă să fie luaţi ostatici în închisorile ţării, potrivit unui comunicat de presă publicat la sfârşitul după-amiezii.

Un buletin informativ anterior raporta 175 de gardieni şi oficiali luaţi ostatici după criza de securitate fără precedent care afectează această ţară devastată de violenţa bandelor criminale legate de traficul de droguri.

Ultimele 24 de ore au fost marcate de noi violenţe în închisori, soldate cu cel puţin un gardian ucis şi un altul rănit, din nou potrivit SNAI. „Confruntări armate” între forţele de securitate şi prizonieri au avut loc în special în zorii zilei în penitenciarul Machala (sud-vest).

Armata şi poliţia au efectuat „intervenţii pentru a restabili ordinea şi normalitatea” în închisorile din şase oraşe, cum ar fi în Cuenca (sud), unde deţinuţii au urcat pe acoperişuri după ce au fost trase focuri de armă.

În timpul nopţii, cel puţin cinci prizonieri au evadat din complexul închisorii din Guayaquil, doi fiind prinşi, potrivit SNAI.

Anunţul evadării pe 7 ianuarie din penitenciarul Guayaquil (sud-vest) a temutului lider Choneros Adolfo Macias, alias „Fito”, a provocat un val de revolte cu luare de ostatici în cel puţin cinci închisori, atacuri împotriva forţelor de ordine şi alte acte ce vizează să semene teroarea. Cel puţin 19 persoane au fost ucise, potrivit ultimei actualizări oficiale.

Tânărul preşedinte Daniel Noboa a declarat stare de urgenţă şi a ordonat armatei să neutralizeze aceste bande criminale.

Peste 22.400 de soldaţi au fost dislocaţi, cu patrule terestre, aeriene şi maritime, percheziţii şi operaţiuni ample efectuate în închisori, în timp ce a fost impusă o interdicţie de circulaţie.

După un val de panică în toată ţara provocat de atacul în direct de marţi al studioului unui post public de televiziune din Guayaquil, situaţia a revenit la o relativă normalitate. 


Citește și:
SUA: Liderii politici din Congres au ajuns la un acord pentru evitarea paraliziei bugetare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii