Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în direct, în Filipine Prezentator la radio, împușcat în timpul emisiunii

ro

05 Nov, 2023 21:04 1164 Marime text

Sursa foto: Pixabay

 
  • Un prezentator de radio din sudul Filipinelor a fost împuşcat mortal în studioul său, atac la care au asistat toţi cei care urmăreau emisiunea în direct pe Facebook, conform știripesurse.ro.

Bărbatul înarmat a intrat în studioul de radio al lui Juan Jumalon, un prezentator de ştiri din provincie cunoscut şi sub numele de DJ Johnny Walker, pretinzând că este un ascultător. El l-a împuşcat apoi pe bărbat de două ori în timpul unei emisiuni matinale în direct în oraşul Calamba din provincia Misamis Occidental, a declarat poliţia.

Atacatorul a smuls apoi lănţişorul de aur al victimei înainte de a fugi pe o motocicletă cu un însoţitor care aştepta afară, a precizat poliţia. O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a se identifica atacatorul şi a se stabili dacă atacul a avut legătură cu locul de muncă al victimei.

Filipine este considerat de mult timp ca fiind unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti.

Preşedintele Ferdinand Marcos Jr. a condamnat cu fermitate atacul armat şi a declarat că a ordonat poliţiei naţionale să îi găsească, să îi aresteze şi să îi urmărească penal pe ucigaşi.

"Atacurile asupra jurnaliştilor nu vor fi tolerate în democraţia noastră, iar cei care ameninţă libertatea presei se vor confrunta cu toate consecinţele acţiunilor lor", a spus Marcos.

 
Citește și
Crimă într-un hotel din Mangalia! Procurorii se pregătesc să închidă ancheta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii