Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:20 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Preşedintele rus Vladimir Putin împlineşte 63 de ani

ro

07 Oct, 2015 10:36 1858 Marime text
Preşedintele Federaţiei ruse, Vladimir Putin, împlineşte astăzi 63 de ani. Potrivit lifenews.ru, liderul de la Kremlin îşi va sărbători ziua de naştere la serviciu. Totuşi, aflându-se în Soci, Putin va celebra pe gheaţă: "ţarul" va juca hochei împreună cu vechi prieteni. 

Anul trecut, potrivit surselor ruse, Putin şi-a luat pentru prima dată în ultimii ani liber de ziua sa. Atunci liderul de la Moscova a fost în taiga unde a mers aproape 9 kilometri prin munţi. 

Vladimir Putin ocupă pentru a treia oara funcția de președinte al Federației Ruse. A devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. 

În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse, în urma modificării Constituției.

Sursa foto: www.pi-news.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii