Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:37 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ca urmare a atentatului din Germania Ce le-a cerut ministrul Ioan-Dragoș Tudorache structurilor MAI

ro

20 Dec, 2016 15:21 933 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, i-a transmis ministrului federal de interne al Germaniei, Thomas de Maizière, o scrisoare de condoleanțe prin care și-a exprimat solidaritatea și compasiunea față de poporul german ca urmare a tragicului atac terorist de la Berlin.

„Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate și vă transmit sincere condoleanțe. Pierderile de vieți omenești și impactul extrem de dureros simțit după atacul din țara dumneavoastră ne-a demonstrat încă o dată caracterul transnațional al terorismului. Vă asigur de sprijinul nostru în toate acțiunile legate de combaterea acestui flagel care amenință puternic esența democrației și a civilizației“, a transmis ministrul român.


Ca urmare a atentatului din Germania, ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a cerut structurilor MAI să intensifice schimbul de informații și cooperarea cu agențiile de aplicare a legii din țară și din străinătate în scopul creșterii gradului de protecție a cetățenilor.

De asemenea, a solicitat o atenție sporită în ceea ce privește acțiunile de monitorizare și gestionare proactivă a oricăror situații de risc pentru siguranța publică. 

În acest context, ministrul afacerilor interne a discutat cu conducerea Inspectoratului General de Imigrări pentru aplicarea de măsuri preventive în centrele de cazare IGI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii