Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:40 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce țară ocupă locul I în clasamentul celor mai fericite state din lume, pentru al cincilea an consecutiv

ro

18 Mar, 2022 21:11 668 Marime text
Cea mai fericită țară din lume, foto: unsplash/ Hybrid

Finlanda a fost desemnată vineri, 18 martie, ca fiind cea mai fericită ţară din lume pentru al cincilea an consecutiv, într-un clasament în care Libanul şi Afganistanul ocupă ultimele locuri.

Aceasta a avut un un scor de 7,82 din 10, ţara nordică cu 5,5 milioane de locuitori se află înaintea Danemarcei, Islandei, Elveţiei şi a Ţărilor Jos, într-un top 10 neschimbat al clasamentului, dominat de ţările europene, în special din Europa de Nord.

Ţările care au înregistrat cele mai mari progrese (în clasament) au fost Serbia, Bulgaria şi România. Ţările cel mai prost clasate sunt Liban, Venezuela şi Afganistan", conform „World Happiness Report" (Raportul Mondial al Fericirii), un studiu anual sponsorizat de Organizaţia Naţiunilor Unite şi lansat în urmă cu un deceniu.

Libanul, zguduit de tulburări şi de o criză economică gravă, ajunge astfel pe penultimul loc, cu un scor de 2,95 puncte, după Zimbabwe şi chiar înaintea Afganistanului, ultima ţară în clasamentul pe 2022, cu un scor de 2,40.

Germania şi Canada au coborât un loc, ajungând pe locurile 14 şi, respectiv, 15, dar înaintea Statelor Unite (16), conform clasamentului oficial care cuprinde circa 150 de ţări.

Franţa ocupă locul 20, „cea mai bună poziţie de la lansarea studiului", în timp ce Regatul Unit ocupă în continuare locul 17.

Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe locul 54, în timp ce Rusia scade în clasament, ajungând pe locul 80, în raportul din acest an, finalizat înaintea izbucnirii războiului din Ucraina.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii