Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:17 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Albă a anunțat primele schimbări în politicile publice

ro

20 Jan, 2017 23:28 1078 Marime text
Administrația noului președinte american Donald Trump a anunțat astăzi că este hotărâtă să elimine planul de acțiune al fostului președinte Barack Obama cu privire la schimbările climatice și are în vedere și alte inițiative care țin de protecția mediului înconjurător, a anunțat Casa Albă într-o declarație publicată pe site, citată de Reuters, informează Agerpres.

„Președintele Trump își dorește să elimine politici inutile și dăunătoare precum planul de acțiune cu privire la schimbările climatice și cel cu privire la apă în SUA. Ridicarea acestor restricții îi va ajuta mult pe muncitorii americani și va crește salariile cu peste 30 de miliarde de dolari în următorii 7 ani", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Planul lui Obama cu privire la schimbările climatice avea în vedere reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în parte prin conservarea pădurilor și încurajarea folosirii combustibililor regenerabili. Însă planul lui Trump de a încuraja sectorul petrolier ar fi menit să aducă venituri mai mari la buget pentru a reconstrui infrastructura.

Administrația Trump a mai condamnat tot printr-un comunicat oficial climatul antipoliție în SUA și a cerut consolidarea forțelor de ordine. „Sentimentele anti-poliție din America sunt greșite și periculoase. Administrația Trump le va pune capăt", arată comunicatul.

La câteva minute după finalul ceremoniei de învestitură, Trump a semnat primele acte oficiale, prin care a trimis Senatului nominalizările sale pentru portofoliile din cabinetul său și a cerut stabilirea unei zile naționale a patriotismului, a anunțat purtătorul său de cuvânt, citat de DPA.

Trump a mai semnat o derogare care să-i permită generalului în rezervă James Mattis să ocupe funcția de secretar pentru apărare.


Sursa foto: adweek.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii