Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea germană de vaccinare recomandă scurtarea la 3 luni a perioadei până la doza booster de vaccin anti-COVID

ro

21 Dec, 2021 17:57 1281 Marime text


Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat marţi, 21 decembrie, scurtarea de la şase la trei luni a intervalului între a doua doză de vaccin anti-COVID şi administrarea dozei de supra-rapel („booster”), în contextul răspândirii accelerate a variantei africane Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.


Orice persoană cu vârsta de peste 18 ani ar trebui să primească o doză booster cu un vaccin cu ARN mesager după trei luni de la finalizarea schemei iniţiale cu două doze, transmit reprezentanții STIKO. 


În cazul vaccinului de la compania farmaceutică Johnson & Johnson, care este administrat în doză unică, intervalul între administrări rămâne de patru săptămâni. 


Persoanelor de peste 12 ani care au trecut prin boală le este recomandat să primească o doză de vaccin la cel puțin trei luni după vindecare, recomandarea anterioară fiind de șase luni, transmite AGERPRES.


De asemenea, aceștia au menționat că persoanele în vârstă și cele cu boli cronice ar trebui să fie considerate prioritare pentru dozele booster. 

Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii