Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atena Poliţist rănit grav la un meci de volei!

ro

10 Dec, 2023 17:42 1145 Marime text
Un huligan de 18 ani a fost arestat duminică după ce a fost identificat că a aruncat un proiectil pirotehnic spre forţele de ordine, rănind grav un poliţist, în incidentele care au izbucnit între ultraşii lui Olympiakos Pireu şi Panathinaikos Atena joi seara la un meci de volei între cele două formaţii, incidente pe care poliţia a încercat să le aplaneze, scrie AFP.

Tânărul a recunoscut că a aruncat intenţionat proiectilul respectiv spre forţele de ordine, lovind în coapsă un om al legii care a ajuns la spital cu hemoragie şi care se află în continuare în stare critică, a anunţat poliţia din Atena.

Violenţele au avut loc în faţa arenei Melina Merkouri din Rentis, o suburbie a Atenei.



Gazele lacrimogene trase de poliţişti s-au răspândit şi în interiorul arenei sportive

Gazele lacrimogene trase de poliţişti s-au răspândit şi în interiorul arenei sportive, forţând jucătorii să se retragă la vestiare, partida din Cupa Ligii la volei fiind în final întreruptă definitiv şi amânată pentru o dată ulterioară.

Ulterior, poliţia a arestat peste 400 de persoane, dar aproape toate au fost eliberate până sâmbătă.

Premierul Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat duminică "furia" pe contul său de Facebook pentru "atacul criminal" împotriva ofiţerului de poliţie. El a asigurat de "continuarea luptei guvernului său împotriva violenţei în sport" şi "împotriva tuturor celor care o incită sau o tolerează".

Luni vor fi anunţate noi măsuri de către guvern pentru a contracara violenţa în sportul din Grecia, care provoacă adesea victime.



Sursa: Agerpres.ro. 

 
Citește și


Sancţiuni împotriva Hamas şi a coloniştilor israelieni şi sprijinul pentru Ucraina, pe agenda miniştrilor de externe ai UE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii