Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata americană a distrus o rachetă anti-navă a rebelilor houthi

ro

20 Jan, 2024 20:51 812 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Pentagonul a anunţat sâmbătă că a "distrus" o rachetă anti-navă a houthi, în noi lovituri descrise drept de "autoapărare" împotriva rebelilor yemeniţi care au efectuat atacuri repetate asupra navelor comerciale în Marea Roşie şi Golful Aden, potrivit Agerpres.

Statele Unite au efectuat loviturile sâmbătă, în jurul orei locale 04.00, împotriva "unei rachete anti-navă a houthi care viza Golful Aden şi era pregătită să fie lansată", a transmis Comandamentul militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM) într-un comunicat.

"Forţele americane au stabilit că racheta reprezenta o ameninţare pentru navele comerciale şi ale Marinei SUA din regiune şi apoi au lovit şi distrus racheta", a adăugat CENTCOM, spunând că operaţiunea a fost de "autoapărare".


Loviturile au fost efectuate ca parte a eforturilor de a "proteja libertatea de navigaţie şi de a preveni atacurile asupra navelor pe mare", conform aceluiaşi comunicat.

Rebelii yemeniţi spun că vizează navele comerciale "legate de Israel" din Marea Roşie şi Golful Aden în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza.

Forţele americane şi britanice i-au lovit pentru prima dată pe rebelii houthi în Yemen pe 12 ianuarie.

Mai multe alte lovituri au urmat de atunci, unele inclusiv vineri, efectuate de armata americană împotriva unor lansatoare de rachete.

Atacurile repetate ale houthi au forţat mulţi armatori să evite acest pasaj cheie pentru comerţul internaţional
 
 
 Citește și
Blinken va efectua un turneu în Africa, unde Rusia şi China îşi extind influenţa
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii