Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri anticipate în Israel pe 1 noiembrie

ro

30 Jun, 2022 12:11 983 Marime text
Istrael. Sursă foto: Pixabay
  • Conform unui acord de împărţire a puterii între premierul Naftali Bennett şi actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta din urmă va deţine funcţia de prim-ministru după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.

Parlamentarii israelieni au votat joi desfăşurarea alegerilor naţionale anticipate la 1 noiembrie, a anunţat un purtător de cuvânt parlamentar, citat de Agerpres, înaintea unei moţiuni oficiale pentru a dizolva Knessetul.

După eşecul guvernului său format din opt partide, prim-ministrul israelian Naftali Bennett şi-a anunţat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunţat miercuri seară presa israeliană care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt.

O comisie parlamentară a dat undă verde marţi unui proiect de lege vizând dizolvarea parlamentului (Knesset), un pas cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puţin de patru ani.

Conform unui acord de împărţire a puterii între premierul Naftali Bennett şi actualul ministru de externe Yair Lapid, acesta din urmă va deţine funcţia de prim-ministru după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.

După noile alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupţie, speră să revină la putere. El a acuzat guvernul lui Bennett aflat la putere timp de un an că a fost un „experiment eşuat".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii