Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Frank Williams, fondatorul celebrei echipe de Formula 1 care-i poartă numele (VIDEO)

ro

28 Nov, 2021 18:02 1803 Marime text
  • Williams a fost numit Comandant al Ordinului Imperiului Britanic de către regina Elisabeta a II-a în 1986 și a primit titlul de cavaler în 1999.


Britanicul Frank Williams, fondatorul celebrei echipe de Formula 1 care-i poartă numele, a decedat la vârsta de 79 de ani.


Frank Williams s-a născut în South Shields, South Tyneside. La acea vreme, tatăl său a servit ca ofițer activ al Royal Air Force, în timp ce mama lui a lucrat ca profesor de școală. Williams a fost crescut parțial de mătușa și unchiul său în Jarrow, după ruperea căsătoriei părinților săi, scrie wikipedia.org. 


Ulterior, și-a petrecut o mare parte din copilăria ulterioară la un internat privat, cu taxă, Colegiul St Joseph, Dumfries, Scoția. La sfârșitul anilor 1950, un prieten i-a dat lui Williams o plimbare cu Jaguar XK150, ceea ce a servit imediat pentru a-i cataliza interesul pentru mașinile rapide.


Williams a fost numit Comandant al Ordinului Imperiului Britanic de către regina Elisabeta a II-a în 1986 și a primit titlul de cavaler în 1999.


A fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare de către Franța, pentru munca sa cu motoarele Renault F1.


Williams a primit Trofeul Wheatcroft în 2008, ca recunoaștere a contribuțiilor sale semnificative la sporturile cu motor.


În 2010, a primit premiul Helen Rollason pentru realizare remarcabilă în fața adversității la premiile BBC Sports Personality of the Year.


În 2012, un drum nou din Didcot, Oxfordshire, a fost numit „Sir Frank Williams Avenue”.




Sursa captură-video: Youtube/ Sky Sports F1

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii