Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început votul anticipat pentru alegerile prezidențiale, în Rusia

ro

25 Feb, 2024 15:25 668 Marime text
Sursa foto: Pexels
  • Un vot anticipat în alegerile prezidenţiale ruse a început duminică în regiunea ucraineană Zaporojie, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, potrivit știripesurse.ro.
Primele persoane care au votat în alegerile prezidenţiale ruse sunt locuitori din apropierea liniei frontului şi militari.
În urma acestor alegeri, programate la jumătatea lui martie, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să obţină al cincilea mandat şi să rămână la Kremlin până în 2030.

Candidatura la preşedinţie a unui opozant care s-a pronunţat împotriva Războiului din Ucraina, Boris Nadejdin, a fost respinsă la începutul lui februarie.
Zaporojie este una dintre cele patru regiuni ucrainene a cărei anexare a fost proclamată în septembrie 2022 de către Vladimir Putin, în urma unor referendumuri respinse drept o ”farsă” de către Ucraina şi Occident.

Rusia a mai organizat, în trecut, alegeri în teritoriul pe care l-a ocupat în Ucraina, cu scopul de a-şi legitima ocupaţia. Potrivit Tass, locuitorii din regiunile ocupate în Ucraina pot vota fie cu paşaportul rus, fie cu paşaport ucrainan.

Vot și în extremul orient

Votul anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, și în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

„Votul anticipat în zone cu un acces dificil şi izolate, în alegerile prezidenţiale ruse, a început în regiuni din districtul Extremului Orient”, anunţă comisii electorale regionale, citate de Tass.

Aproximativ 70,000 de persoane au posibilitatea să voteze anticipat în Extremul Orient rus.
 
Alegerile prezidenţiale ruse urmează să se desfăşoare în perioada 15-17 martie. Acesta este primul scrutin prezidenţiale de trei zile din istoria Rusiei, potrivit Tass.

Citește și
Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că „a luat ostatic„ corpul neînsufleţit al soțului ei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii