Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că „a luat ostatic„ corpul neînsufleţit al soțului ei

ro

24 Feb, 2024 13:09 585 Marime text


Iulia Navalnaia Sursa foto: Wikipedia
 
  • Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret, potrivit Agerpres.

"Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul (...) dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret", a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

"Putin (...) este cel care dă ordinele spunând: 'Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune'", a continuat ea.


De mai bine de o săptămână, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis.

Potrivit acesteia, autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui Vladimir Putin.

"L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit", a mai spus Iulia Navalnaia.


Preşedintele rus nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Kremlinul a orchestrat, mai ales de la invadarea Ucrainei începută fix acum doi ani, o represiune nemiloasă împotriva tuturor criticilor săi.

Citește și
Uniunea Europenă cere o anchetă internațională cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii