Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

250.000 de persoane au manifestat la Koln pentru a cere pace în Ucraina. "Stop Putin" (VIDEO)

ro

28 Feb, 2022 19:32 1617 Marime text

Aproximativ 250.000 de persoane au defilat luni, 28 februarie, pe străzile din Koln, unde parada tradiţionalului carnaval organizat în acest oraş german s-a transformat într-o mobilizare generală împotriva războiului din Ucraina, potrivit Poliţiei locale şi organizatorilor evenimentului, informează AFP.



Acest miting pentru pace a fost organizat pentru a înlocui tradiţionala defilare din Lunea Trandafirilor, punctul culminant al unuia dintre cele mai renumite carnavaluri din Germania, care a fost anulată şi în acest an din cauza pandemiei de coronavirus.


Organizatorii au anunţat că la acest eveniment au defilat "peste 250.000 de participanţi".

 
Mulţi dintre ei au înlocuit costumele de carnaval cu ţinute vestimentare bicolore, în albastru şi galben, culorile drapelului ucrainean.

"Make love, not war", "Stop Putin" şi "Nu războiului" au fost unele dintre mesajele scrise pe pancartele purtate de manifestanţi.

 

Mai multe care alegorice au purtat efigii ale preşedintelui rus Vladimir Putin, realizate într-o manieră satirică.

Unul dintre ele era o caricatură care îl prezenta pe Putin ţinând un ciocan în mână şi textul "vremurile bune de altădată", referinţă la regimul autoritar din perioada fostei Uniuni Sovietice.
 


Un alt car alegoric transporta efigia unui porumbel al păcii străpuns de drapelul rus şi murdărit cu sânge.

Un minut de reculegere a fost ţinut în timpul marşului, care, potrivit organizatorilor, a dorit să transmită "un semnal puternic împotriva luptelor din Ucraina".


 


Această manifestare din Koln a avut loc la o zi după mai multe mitinguri organizate în lumea întreagă, care au mobilizat sute de mii de persoane pentru a condamna invadarea Ucrainei de forţe armate ruseşti.

La Berlin, Poliţia a estimat că la acel marş au participat cel puţin 100.000 de persoane, în timp ce organizatorii au spus că evenimentul a reunit 500.000 de participanţi.

Foto captură Youtube/ faz

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii