Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas Bombardamente intense ale Israelului asupra Fâșiei Gaza după expirarea armistițiului

ro

02 Dec, 2023 11:30 693 Marime text
  • Armata israeliană a afirmat sâmbătă că a atacat peste 400 de obiective în Fâşia Gaza după expirarea armistiţiului vineri, în timp ce guvernul enclavei palestiniene, condus de Hamas, a indicat că loviturile au făcut 240 de morţi, relatează AFP.
     
Armata israeliană a afirmat sâmbătă că a atacat peste 400 de obiective în Fâşia Gaza după expirarea armistiţiului vineri, în timp ce guvernul enclavei palestiniene, condus de Hamas, a indicat că loviturile au făcut 240 de morţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului autorităţilor Hamas, alte 650 de persoane au fost rănite în „sute de lovituri aeriene, de artilerie şi de bombardamente navale, pretutindeni în Fâşia Gaza”.

Forţele israeliene „au ţintit în special Khan Yunes, unde zeci de case au fost distruse cu locuitorii lor în interior”, adaugă acelaşi comunicat.

De partea cealaltă, armata israeliană a scris, într-un comunicat, că a „lovit cu avioane de luptă peste 50 de ţinte” în regiunea Khan Yunes.

„Trupele Tsahal au lovit teroriştii şi infrastructurile Hamas în regiunea Beit Lahia, utilizând tiruri de tancuri şi lansând lovituri aeriene”, afirmă armata.


Aceasta mai spune că tiruri de artilerie şi lovituri aeriene au vizat şi „nordul Fâşiei Gaza”, ţintind „celule teroriste”, o „moschee folosită de Jihadul Islamic drept centru de comandă operaţional”, „un complex de stocare de arme”.

În plus, în „sudul Fâşiei Gaza”, au fost vizate „infrastructuri şi echipamente utilizate de forţele navale ale Hamas”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Secretarul stat american, Antony Blinken, cere Israelului siguranţă pentru civilii din sudul Fâşiei Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii