Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de ţigarete de contrabandă, descoperite de Garda de Coasta

ro

22 Feb, 2014 00:00 1669 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au ridicat în vederea confiscării 69.800 de ţigarete de contrabandă, transportate în municipiul Constanţa de un cetăţean român cu un autoturism marca Renault.

Poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, aflaţi în misiune în municipiul Constanţa, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control un autoturism marca Renault Kangoo Express condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. În urma controlului autoturismului au fost descoperite 69.800 de ţigarete marca Ashima, de provenienţă magazin duty free, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 34.900 de lei, iar autoturismul, evaluat la 2.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul în cauză, cu domiciliul în municipiul Constanţa, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă” şi evaziune fiscală, prin „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii