Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. UPDATE Secretarul de Stat George Niculescu, față-n față cu primarii constănțeni. Oportunități de finanțare

ro

10 Feb, 2023 11:17 1902 Marime text

UPDATE 2 

Cu bucurie mă întorc de fiecare dată în această locație. Sunt prezent împreună cu colegii din ministerul energiei pentru a prezenta două oportunități de finanțare pe energie. Ciclul de prezentări începe la Constanța și îl vom continua pe fiecare județ din România ca informația să ajungă cât mai repede la sursă. Rolul trebuie să fie unul proactiv să culegem informații de la primări și să fie unul de cules.

Ne dorim că primarii să fie pregătiți cu proiecte. Unul se referă la producția de energie electrică din surse regenerabile. Pe lângă posibilitatea de finanțare, cadrul legislativ a fost modificat la sfârșitul anului 2021 când am întărit rolul prosumatorului în așa fel încât o primărie care dorește să monteze panouri fotovoltaice pe o școală, deși în perioada verii când există producție și nu consum să o folosească în restul anului., a punctat George Niculescu. 

Sunt măsuri luate pe termen scurt, dar avem și măsuri pe termen lung

Sunt măsuri luate pe termen scurt, dar avem și măsuri pe termen lung. Cealaltă măsură se referă la cogenerare de înaltă eficientă și modernizarea rețelelor de distribuție.

Am luat act de întrebările puse de primari. 

Au fost probleme legate de accesul la rețea, câțiva primari au specificat faptul ca rețelele să fie congestionate și energia sa nu poată fi injectată de rețea. Majoritatea locurilor de consum au timpi de racordare. Nu ar trebui sa fie astfel de probleme la rețea. Au mai fost probleme legate de cadastrarea terenurilor pe care vor fi implementate., a mai precizat Niculescu. 

 500 milioane euro primul proiect buget, 550 milioane euro al doilea. Sperăm sa deschidem apelul în trimestrul 2., a mai precizat Niculescu. 


UPDATE 1

Astăzi am avut onoare să îi avem alături de noi pe secretarii de stat din cadrul Ministerului Energiei. S-a discutat și de îmbunătățirea și modernizarea rețelelor de termoficare", a precizat prefectul Silviu Coșa



Vineri, 10 februarie, la sediul Instituției Prefectului - Județul Constanța (Sala Remus Opreanu), o delegație din partea Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George Niculescu, susține declarații de presă, având ca temă oportunitățile de finanțare prin Fondul de modernizare pentru unitățile administrativ teritoriale. 


Conferința de presă este precedată de o întâlnire pe același subiect, la care vor participa primarii din județul Constanța. 

Conform organizatorilor, ședința cu primarii a început la ora 11.00 și va dura aproximativ o oră și jumătate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii