Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:52 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

UPDATE Scafandrii ISU au încheiat căutările. Tânărul dispărut în mare la Costinești nu a fost găsit (FOTO+VIDEO)

ro

16 Aug, 2022 09:07 1116 Marime text
Căutărila Costinești. Foto+video: ISU Dobrogea

Potrivit ISU Dobrogea intervin la fața locului scafandrii ISU cu 4 autospeciale de la Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, o autospeciala de serviciu (duster, transport personal, echipamente etc), doi ofițeri și 14 subofițeri.

Astăzi, 16 august 2022, începând cu ora 07.33 s-au reluat căutările pentru persoana dispărută în Marea Neagră pe plaja din Costinești din data de 9 august 2022.

UPDATE 2: Potrivit ISU Dobrogea, scafandrii s-au retras la ora 16.09. Persoana dispărută nu a fost găsită.

UPDATE 1: Potrivit ISU Dobrogea, s-a decis executarea căutarilor cu toate echipele. Sunt trei echipe de scafandrii care cauta in trei zone diferite, in special in zona digurilor. Cautarile se executa de la Costinești spre Olimp si de la Costinesti spre Tuzla. 

„Sunt trei echipe de scafandri care cauta simultan in zone diferite, in special in zona digurilor. Cautarile se executa de la Costinești spre Olimp si de la Costinesti spre Tuzla“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea. 

UPDATE: 

„În această dimineață, în jurul orei 7, scafandrii militari ai Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție din cadrul ISU Dobrogea au reluat căutările tânărului dispărut în mare, la Costinești, în seara de 9 august. 
La misiune participă doi ofițeri și 14 subofițeri. Căutările sunt executate de trei echipe de scafandri care cercetează, simultan, mai multe zone de la Costinești la Olimp și de la Costinești la Tuzla, cu precădere în zona țărmului și a digurilor. 
De la începutul anului și până în prezent, pompierii militari au executat 55 misiuni de căutare/salvare și acordare a primului ajutor medical pentru 58 persoane victime ale accidentelor prin submersie. Din păcate, 23 dintre acestea și-au pierdut viața în mare, Dunăre sau în lacuri“ - a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Oana Manoilă.Reamintim că, în data de 9 august pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați  să intervină la Costinești unde ar fi fost văzute două persoane în larg. 

Potrivit ISU Dobrogea la fața locului a intervenit SMURD B Tuzla și 2 ambarcațiuni (ARSVOM și Garda de Coastă). 

Alerta a fost dată în jurul orei 22.00, iar la ora 22:45 ambarcațiunile s-au retras.

Echipajul SMURD B Tuzla a fost retras din zonă la ora 23:45. 

În data de 11 august a fost găsit trupul neînsufleţit al uneia dintre victime, un tânăr de 21 din Vaslui. 

Victima a fost găsită prinsă între stabilopozii digului din zona Obelisc din Costinești. 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii