Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. A fost emis mesaj RO-ALERT. București Incendiu violent la două vagoane dezafectate, între Gara Basarab si Podul Grant (GALERIE FOTO)

ro

11 Jan, 2024 11:58 1281 Marime text
Sursa foto: ISU B-IFPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov intervin astăzi pentru stingerea unui incendiu produs la două vagoane dezafectate, in zona de triaj dintre Gara Basarab si Podul Grant.

Potrivit ISU B-IF au fost alertate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Misiunea este în dinamică. 

Foto: ISU B-IFUPDATE: 

Avand in vedere modul de manifestare a incendiului, care prezinta posibilitate de extindere si la alte vagoane, dispozitivul se suplimenteaza cu 2 autospeciale de stingere.

UPDATE: 2

Avand in vedere degajarea intensa de fum, pentru avertizarea si informarea populatiei a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert. 

UPDATE: Oficial de la CFR Călători

CFR Călători informează că astăzi, 11 ianuarie a.c., s-a produs un incendiu la 3 vagoane dezafectate din stația București Basarab. Incendiul  a izbucnit  din cauza unor persoane fără adăpost.

Conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a fost avizat Serviciul de urgență 112, iar echipele de intervenție specială sunt la fața locului pentru stingerea incendiului.

„Din primele informații nu a fost găsită nicio persoană rănită. Menționăm că circulația trenurilor nu este afectată“ - au precizat reprezentanții CFR Călători.


Informații actualizate despre circulația trenurilor:
  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul din staţii.
UPDATE: 4

Având in vedere modul de manifestare a incendiului, dispozitivul se suplimenteaza cu 5 cisterne de mare capacitate pentru a realiza rezerva de apă.In total actioneaza 9 autospesciale de stingere cu apă și spumă si 5 cisterne .

UPDATE: 6

La intervenţia de la zona de triaj din Gara Basarab, în momentul de față incendiul este localizat. Au fost afectate 15 vagoane dezafectate.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și: 

Pompierii militari constănțeni au intervenit în ultimele 24 de ore la 10 incendii. Jumătate, cauzate de coșurile de fum defecte
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii