Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:18 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre cele mai puternice grupuri criminale din Moldova, destructurat de Europol (GALERIE FOTO)

ro

24 May, 2022 12:23 645 Marime text
Percheziții Europol. Foto: EuropolUnul dintre cele mai puternice grupuri criminale din Moldova, cunoscută drept „Patron” după liderul său, a fost desființată săptămâna trecută în urma intervenției efectuate de Europol împreună cu autoritățile franceze, române și moldovenești.

Potrivit unui comunicat al europol au fost efectuate în total 50 de percheziții în Franța, România și Moldova, în urma cărora au fost arestați 14 cetățeni moldoveni (12 în Franța, 1 în România și 1 în Moldova).

Conducătorul se numără printre cei arestați în România și este căutat într-o serie de cazuri importante din Europa.

În timpul perchezițiilor, au fost ridicate 1 700 de cutii de țigări, 520 kg de tutun și peste 200 000 EUR în numerar.

„Acest grup de crimă organizată era structurat ierarhic și era condus de suspectul reținut în România, care a numit „supraveghetori” însărcinați cu coordonarea activităților infracționale ale diferitelor ramuri ale acestei bande care funcționează în diferite țări.

Se crede că infractorii arestați sunt legați de o listă lungă de activități ilicite din întreaga Europă, cum ar fi furtul organizat și gardul, extorcarea de bani, spălarea banilor și contrabanda cu tutun“ - au precizat reprezentanții Europol.


Cooperarea polițienească internațională coordonată de Europol a fost esențială în aducerea în fața justiției a diferiților membri ai acestei bande care se aflau în diferite țări europene.

„Sub umbrela unui grup operațional operațional, Europol a reunit anchetatorii francezi, români și moldoveni care lucrează împreună din aprilie 2021 pentru a stabili o strategie comună și pentru a se pregăti pentru faza finală a investigației.

Europol și INTERPOL și-au desfășurat, de asemenea, specialiști în Franța în ziua de acțiune pentru a sprijini autoritățile naționale în activitatea tactică de la fața locului.

Această operațiune a fost realizată în cadrul Platformei Multidisciplinare Europene împotriva Amenințărilor Criminale (EMPACT), care a oferit sprijin financiar.

La această anchetă au participat următoarele organe de drept:Franța: Jandarmeria Națională (Jandarmerie Nationale)
Romania: National Police (Poliția Română)
Moldova: General Police Inspectorate (Inspectoratului General de Politie)
Europol: Centrul european pentru criminalitatea organizată gravă, Centrul european pentru criminalitatea financiară și economică“ - au precizat reprezentanții Europol. 

 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii