Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un turist muscat de caine si-a facut singur vaccinul antirabic

ro

28 Jul, 2004 00:00 4931 Marime text

Inconstienta in spitalele constantene

In timp ce se plimba cu sotia si copiii pe o alee din Mangalia, un bistritean a fost muscat de canele lup al administratorului hotelului "Diana" * Victima a cautat asistenta medicala speciala pentru asemenea cazuri, dar nu a avut parte de ea nici la Spitalul Mangalia, nici la Spitalul de Urgenta Constanta * Medicii celor doua unitati spitalicesti au "tratat" victima doar cu scuze, spunand ca nu au in rezerve vaccinul antirabic * Turistul ranit a fost nevoit sa-si cumpere singur vaccinul de la o farmacie particulara

Luni seara, in Mangalia, un turist din Bistrita-Nasaud a fost atacat si muscat brutal de un caine lup. Marius Harangus, in varsta de 34 de ani, se plimba impreuna cu sotia si cei doi copii ai sai prin fata hotelului "Diana" din Mangalia. In acelasi timp, in zona se afla si fiica administratorului hotelului amintit, care iesise la plimbare cu un caine de rasa ciobanesc german, pe care-l lasase fara lesa si fara botnita. Conform declaratiilor inspectorului Cristian Oprisan de la Politia Mangalia, Marius Harangus ar fi trecut alergand pe lana cainele ciobanesc, moment in care animalul a sarit pe neasteptate si l-a muscat de pulpa piciorului drept. Barbatul a fost condus de urgenta la Spitalul din Mangalia, unde i-au fost acordate primele ingrijiri medicale. Deoarece in unitatea medicala din Mangalia nu exista de mai multa vreme vaccinul antirabic, victima a fost nevoita sa se deplaseze pana la Spitalul de Urgenta Constanta, dar, culmea!, nici acolo nu a putut beneficia de vaccinul respectiv, medicii de la Urgenta spunand cu nonsalanta ca nu au rezerve de vaccin antirabic. In aceste conditii, turistul muscat de caine a fost nevoit sa-si cumpere singur vaccinul antirabic de la o farmacie din oras, care la acest moment costa nici mai mult nici mai putin de 3 milioane de lei o doza. Acest obicei inuman, devenit un comportament obisnuit pentru multi din medicii constanteni, este de fapt de mult impamantenit in Spitalul de Urgenta Constanta, pacientii sau rudele acestora ajungand sa fie trimisi sa-si cumpere singuri de la fese si pansamente sterile la manusi chirurgicale, medicamente de uz general, antibiotice etc. De fapt, Spitalul de Urgenta a ajuns un simplu "Service" care foloseste piesele clientului. In cazul lui Marius Harangus, acesta va trebui sa mai suporte intre 12 si 14 zile de ingrijiri medicale. De asemenea, politistii din Mangalia afirma ca proprietarul cainelui, administratorul hotelului "Diana" din oras, va fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 1 milion si 5 milioane de lei, potrivit Legii 61/1991. De asemenea, potrivit acelorasi politisti, s-a cazut la o intelegere intre victima si proprietarul cainelui, urmand ca cel din urma sa suporte contravaloarea vaccinului antirabic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniela 12 May, 2014 23:21 Copilul meu a fost muscat de un caine maidanez,in Mangalia,am fost cu el la Spitalul de boli infectioase din Constanta iar acolo mi s-a spus sa urmaresc cainele timp de doua saptamani,iar in cazul in care dispare sau moare o sa ii faca vaccinul antirabic.Am insistat sa ii faca vaccinul dar au refuzat,spunand ca un vaccin costa 5 milioane si nu au in spital, daca vreau sa merg sa il cumpar, cum este posibil asa ceva,nu toti avem bani,nu este vina mea sau a copilului meu ca primaria nu isi face datoria de a rezolva preoblema cainilor maidanezi.