Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un șofer fără permis a încercat să mituiască polițistul care l-a oprit în trafic

ro

13 Mar, 2023 16:00 1317 Marime text
foto: DGAOfițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – DAMBJI, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins în flagrant, la data de 12.03.2023, o persoană, fără calitate specială, în timp ce oferea unui echipaj de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră o sumă de bani cu titlu de mită.
         
În fapt, în dimineața aceleiași zile, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, echipajul, format din doi agenți de poliție, a oprit în trafic, în cartierul Ferentari din sectorul 5, București, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, ocazie cu care a constatat că acesta nu posedă permis de conducere.
         
În acest context, bărbatul aflat la volan le-a promis polițiștilor o sumă de bani pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale cu privire la cele constatate, respectiv să nu întocmească dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.  
         

„Agenții de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere au refuzat suma de bani promisă și au sesizat ofițerii DGA, care, sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant persoana în cauză, în timp ce oferea suma de 2.500 lei în scopul menționat anterior.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a  dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoană în cauză, precum și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DGA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii