Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ponton scufundat, acum 16 ani, în Portul Militar Mangalia a fost ranfluat

ro

23 Apr, 2021 22:45 2283 Marime text
  • O echipă de scafandri militari, din compunerea Divizionului 176 Nave și Scafandri de Mare Adâncime, a executat, în perioada 29 martie - 23 aprilie, în acvatoriul portului militar Mangalia, o misiune de ranfluare a epavei unui ponton scufundat în anul 2005, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale.  
Experiența, profesionalismul și tehnica din dotare i-au ajutat pe scafandrii lucrători subacvatici să îndeplinească misiunea specifică cu succes, în ciuda numeroaselor aspecte complexe.
 
Scafandrul lucrător subacvatic este atestat să execute scufundări, cu aer comprimat sau amestecuri respiratorii sintetice, până la adâncimi de 60 metri, autonom sau cu alimentare de la suprafață.
 
Acest tip de scafandru are misiunea de a executa sub apă operaţiuni de căutare şi recuperare de obiecte şi persoane, de cercetare a mediului subacvatic, de culegere şi înregistrare de informaţii, de verificare tehnică la corpul navei, de realizare a lucrărilor subacvatice cu echipamente acţionate hidraulic şi pneumatic, de sudură și tăiere subacvatică, precum și de demolare cu explozivi.

Sursa foto: Facebook.com/ForteleNavaleRomane
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii