Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale bagă în reparații vedetele maritime de scafandri „Venus“ și „Saturn“ (DOCUMENTE)

ro

06 Aug, 2022 16:04 2016 Marime text
  • Serviciile se vor efectua atât la bordul navelor „Venus“ și „Saturn“ aflate pe docul Centrului 338 Mentenanţă Tehnică Navală, dispus în Portul militar Mangalia, sau Portul militar Constanța, cât și la sediul companiilor prestatoare de servicii de reparare, în funcţie de serviciul/operaţiunea executat/executată.

Ministerul Apărării Naţionale - Unitatea Militară 02145 Constanţa (Centrul de Scafandri Constanţa) a atribuit contractele necesare efectării serviciilor de reparare și întreținere a vedetelor maritime de scafandri „Venus“ și „Saturn“! Cele două vane se află pe docul Centrului 338 Mentenanţă Tehnică Navală, dispus în Portul militar Mangalia.

Potrivit licitatiapublica.ro, de refacerea capacității de luptă și aducerea la starea de operativitate a navei Saturn, în vederea executării a misiunilor specifice, se va ocupa Șantierul Naval Mangalia, valoarea totală a acestui contract fiind de 66.700 de lei.

Contractul cu numărul A3-384 a fost atribuit la data de 29 iulie 2022.
 

Despre Șantierul Naval Mangalia

Potrivit datelor oficiale, Șantierul Naval Mangalia (specializat în repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor) este organizat în societate pe acțiuni din anul 2001, iar acționar unic este statul român prin Minsterul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Situația financiară a Șantierului Naval Mangalia SA, după ce în 2019 și 2020 a avut profit de 15.210.720.lei, în anul 2021 are pierderi de 170.261 lei.

În iunie anul trecut, șantierul încheiat un contract de achiziții publice (acesta fiind de altfel și singurul) în valoare totală de 3.300,00 lei, unitatea contractantă fiind Ministerul Apărării - U. M. 02049 Constanța.

Consiliul de administrație al Șantierului Naval Mangalia SA numit pe 21 aprilie a.c și al cărui mandat expiră pe 21 august este format din Mihail Banceanu, Victor Vlad Cazan și Cirprian Luigio Juncu.

Directorul general este Dan Oprea, al cărui mandat încetează pe 12 august.

Mai departe, de întreținerea vedetei maritime de scafandri „Saturn“ se va ocupa, conform licitatiapublica.ro, societatea comerciala Navirex SRL, cu sediul în Constanța.

Contractul, cu numărul A3 -386, a fost atribuit, la data de 29 iulie 2022, prin procedură competitivă cu negociere și este în valoare de 289.764 de lei.
 

Despre Navirex

Potrivit Confidas.ro, societatea comercială Navirex SRL are sediul în Constanța și se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor.

Acționar majoritar este Marcela Popa, cu 99 % din capital, restul fiind împărțit între Ion Corina Melania (0.4 %), Ioniță Neli Oviduța (0.2 %) și Scurtulescu Raluca Mădălina (0.4%). Cea din urmă deține SC Birou Arhitectura Studio3plus SRL, cu sediul în București.

Navirex SRL a încheiat 121 contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.972.226,58 lei, printre autoritățile contractante fiind Academia Navală „Mircea cel Bătrân”- UM 02192 Constanța, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța și Ministerul Apărării Naționale.

Pentru anul trecut, cu 12 angajați, Navirex SRL a declarat o cifră de afaceri de 1.744.311 de lei, cheltuieli de 1.121.772 și un profit net de 615.180 de lei.

În final, precizăm că serviciile se vor efectua atât la bordul navelor „Venus“ și „Saturn“ aflate pe docul Centrului 338 Mentenanţă Tehnică Navală, dispus în Portul militar Mangalia, sau Portul militar Constanța, cât și la sediul companiilor prestatoare de servicii de reparare, în funcţie de serviciul/operaţiunea executat/executată.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și

Navirex SRL, contract semnat cu Centrul de Scafandri Constanţa (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii