Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou tip de înșelăciune face victime printre persoanele în vârstă. Incredibil cum a fost păcăliți doi pensionari din Galați

ro

19 Oct, 2022 13:08 1215 Marime text
Înșelăciune. Foto: IPJ GalațiLa data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 09.25, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată de o femeie, de 70 de ani, prin apelul unic de urgență 112, despre faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de furt.

Potrivit IPJ galați, după primele verificări, polițiștii au stabilit că, în aceeași dimineață, la domiciliul persoanei în cauză s-a prezentat o femeie necunoscută care, sub pretextul că ar fi dorit să-i vândă un unguent medical, ar fi pătruns în locuința acesteia și, profitând de neatenția sa, ar fi sustras un plic în care se aflau 6 000 de lei.

„În urma cercetărilor și activităților investigative, polițiștii au identificat prezumtivul autor al faptei, o femeie, de 54 de ani, din municipiul Galați, și, în cursul acestei dimineți, au efectuat o percheziție la domiciliul acesteia, unde au găsit și ridicat 2 000 de euro și 170 000  de lei.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că, în data de 29 septembrie a.c., aceeași persoană ar fi comis o faptă de înșelăciune, solicitând și primind de la un bărbat, de 74 de ani, suma de 800 de lei, în schimbul procurării unui medicament“ - au precizta polițiștii IPJ Galați.


Femeia, cercetată pentru furt calificat și înșelăciune, a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

„Polițiștii recomandă cetățenilor ca, în cazul în care au fost victime ale unei fapte cu acest mod de operare și, până în prezent, nu au sesizat organele abilitate, să se adreseze urgent unității de poliție pe a cărei rază de competență domiciliază“ - au mai precizat polițiștii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii