Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un medic a decontat consultații în valoare de 400.000 lei, folosind documente false. Pacienții nici nu i-au trecut pragul

ro

22 Nov, 2021 18:34 1741 Marime text

 
  • Cabinetul unui medic pediatru din Pogoanele, controlat luni, 22 noiembrie, de polițiști.
 
  • Medicul este acuzat că ar fi întocmit documente false pentru peste 11.000 de servicii medicale care ar fi fost acordate unui număr de peste 2.200 de pacienţi.

Anchetatorii au descins în cabinet după ce au strâns probe suficiente care au arătat neregulile grave comise de cadrul medical. Ani la rând, medicul de 78 de ani, originar din București, dar care profesează la Pogoanele,  a obținut sume importante de bani de la stat pentru servicii medicale pe care, de fapt, nu le-a acorda, informează Șansa News.

 
Medicul, asistenta din cabinetul său și contabila sunt audiați de polițiști.


Potrivit anchetatorilor, începând din 2016, medicul din Pogoanele a început să treacă în registru faptul că a consultat pacienți și le-a acordat îngrijri medicale deși, în realitate, aceștia nici nu i-au trecut pragul.


Mai departe, pe baza acestor situații, cadrul medical a solicitat și a obținut decontarea așa ziselor consultații.
 

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti,  în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu,  ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.


De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi.”



Astfel, ani la rând a obținut, fără drept, decontarea serviciilor medicale acordate doar pe hârtie unui număr de aproape 2300 de copii. Ceea ce înseamnă un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei creat bugetului asigurărilor sociale de sănătate.


Luni, 22 noiembrie,polițiștii au descins în cabinetul medicului, dar și la locuințele doctorului, asistentei cu care lucra și a contabilei sale.
 

“În data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 4 percheziţii în municipiile Buzău şi Bucureşti, respectiv în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical. În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.  În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.”
 



Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii