Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Faleză Nord! Un infractor deosebit de periculos, adus în România pentru executarea pedepsei

ro

20 Jun, 2015 00:00 2750 Marime text
Condamnat de Tribunalul Constanţa la 25 de ani de închisoare, un bărbat de 31 de ani, din Călăraşi, a fost adus în ţară, din Marea Britanie, de o escortă a Poliţiei Române, în vederea executării pedepsei. Cel în cauză este considerat un infractor deosebit de periculos, el fiind suspectat de mai multe fapte de omor și tâlhării, pe teritoriul României, Franţei și Marii Britanii.
 
Conform Poliţiei Române, în perioada 2010 - 2011, individul ar fi săvârşit mai multe fapte de omor deosebit de grav, tâlhărie și vătămare corporală gravă, pe teritoriul României, Franţei și Marii Britanii, fiind condamnat la închisoare cu executare, atât de instanţa din România, cât și de cea din Marea Britanie.
 
Concret, cetăţeanul a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că, în mai 2010, l-ar fi ucis în scop de jaf în locuinţa de vacanţă a acestuia din municipiul Constanţa, zona Faleză Nord, pe numitul P.V., în vârstă de 71 de ani, pe care l-ar fi strangulat cu un şnur şi l-ar fi înjunghiat în partea dreaptă a gâtului cu un cuţit de bucătărie, ascunzând apoi cadavrul sub patul din dormitor. Ulterior, el ar fi sustras din locuinţă mai multe bunuri ale victimei, printre care portofelul cu bani, acte şi carduri bancare, telefonul mobil, cheile locuinţei şi ale autoturismului Daewoo Nubira, un aparat foto digital, o geantă de plajă şi un filtru de cafea, precum şi obiecte de vestimentaţie ale victimei. Bărbatul ar fi părăsit teritoriul României a doua zi după comiterea faptelor, aşa încât Tribunalul Constanţa a emis pe numele său mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională. „S-a descoperit că, la scurt timp după părăsirea ţării, acelaşi inculpat a jefuit şi sechestrat o persoană în Londra, fapte pentru care a fost condamnat în Marea Britanie la pedeapsa de 7 ani şi 2 luni de închisoare, iar pe de altă parte, s-a stabilit că tot el este suspectul principal pentru uciderea şi jefuirea unei victime în Paris“, se mai arată în documentele procurorilor.

Condamnare menţinută

Pe data de 24 mai 2012, Tribunalul Constanţa i-a aplicat bărbatului pedeapsa de 25 de ani de închisoare. Soluţia a fost menţinută de Curtea de Apel Constanţa, la data de 18 septembrie 2012, și de Înalta Curte de Casaţie și Justiţie, pe data de 16 ianuarie 2013.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii