Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un câine al Jandarmeriei a fost cel care a găsit cadavrul criminalului evadat de la spitalul de psihiatrie

ro

18 Nov, 2016 17:20 1628 Marime text
Câinele Pin, din rasa ciobănesc german, în vârstă de patru ani, aparținând Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Buzău, este autorul depistării criminalului evadat marți de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, anunță un comunicat al IJJ Buzău transmis astăzi.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, lt. Georgiana Nazîru, "câinele este la Jandarmi din 2012,i ar bărbatul evadat de la spitalul de psihiatrie a fost găsit de acesta într-o zonă împădurită supranumită Drumul Hoților".
 
Potrivit sursei citate, conductorul, în acest caz, un jandarm, este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le va avea de executat și, totodată, are grijă de sănătatea, hrănirea și continuarea antrenamentului specific, după această primă etapă, câinele va urma un stagiu de specializare,în jurul vârstei de 11 luni, cu o durată de șaisprezece săptămâni.
 
Criminalul evadat marți de la Secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca, condamnat pentru omor, a fost găsit mort vineri în spatele unor case de vacanță din localitatea buzoiană Mierea.
 
Bărbatul condamnat în urmă cu 8 ani a fost dat marți în urmărire națională.
 
Potrivit unor surse din poliție, acesta și-a ucis mama în urmă cu 8 ani și a fost trimis într-un spital de psihiatrie, după ce judecătorii au decis că nu a comis fapta cu discernământ.
 
Începând de marți, IPJ Buzău a instituit filtre în localitățile din jurul spitalului și a efectuat cercetări cu efective sporite folosind câini, precum și o dronă.
 
Bărbatul de 53 de ani, condamnat pentru omor, internat la secția de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, evadase marți din spital.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii