Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi de arest pentru primarul Constantin Hogea? (referat DNA)

ro

20 Jul, 2015 00:00 1281 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Galaţi decid azi libertatea lui Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea. El a fost încătuşat la finele lunii mai, iar până în prezent a cerut magistraţilor de mai multe ori să-l lase liber.
 
Edilul a formulat, pe data de 7 iulie, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Pe data de 9 iulie, Tribunalul Galaţi a respins solicitarea fostului edil, ca nefondată, însă Hogea a formulat o contestaţie, aceasta fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Galaţi. Primul termen a fost stabilit pentru azi. Şedinţa începe la ora 08.30. Oricare va fi decizia instanţei, ea va fi definitivă.
 
Constantin Hogea este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați pentru de luare de mită, dar și de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată. Alături de primarul municipiului Tulcea, în cauză mai sunt cercetaţi Cornel Constantin Georgescu, un cunoscut om de afaceri din Dobrogea, pentru dare de mită, precum și Valer Pop Constantin, Maria Brudiu, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, dar și Valeria Hogea, soția primarului.
 
Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați, „la data de 26 octombrie 2007, inculpații Hogea Constantin, Pop Valer Constantin și Brudiu Maria, în calitate de primar, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, au semnat și eliberat pentru firma administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizație de construire a unui bloc de locuințe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără a se fi obținut avizele prealabile de la Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale, conform legislației în vigoare“. „(…) Urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Georgescu Constantin Cornel, dar și în scopul protejării intereselor financiare ale acestuia din urmă, a cărui societate avea încheiate mai multe contracte de prestări servicii și execuție lucrări cu Primăria Municipiului Tulcea, la finalizarea lucrărilor, respectiv la data de 21 ianuarie 2009, inculpatul Hogea Constantin a primit, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica acestuia din urmă“, conform DNA.

Rechizitoriu
Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii