Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei ani de ZILE bune

ro

24 Nov, 2003 00:00 2083 Marime text

"Vom fi iarasi ce am fost si... mai mult decat atat"

Echipa cotidianului ZIUA de Constanta a sarbatorit, vineri, trei ani de existenta * In acest rastimp s-a reusit, prin multa munca si profesionalism, ca ziarul sa devina unul dintre liderii de pe piata * Directorul general al trustului de presa ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, a felicitat intreg colectivul si s-a declarat multumit de locul pe care il ocupa in prezent "puiul" puternicului cotidian national * El a anuntat lansarea unui post de televiziune, a unei retele de radio in tara si a doua noi publicatii, "Romania Mare" si "Romania Mica" * In opinia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, pasul urmator ar fi infiintarea publicatiei "Romania Mare de Constanta", marca ce apartine acum trustului ZIUA * Cum seara nu putea trece fara cadouri, mai multi colegi din echipa au fost premiati * In rest, s-a dansat pe rupte si s-a chefuit * La finalul petrecerii, echipa ZIUA de CONSTANTA a facut juramantul: "Vom fi iarasi ce am fost si... mai mult decat atat"

Vineri seara, cotidianul ZIUA de Constanta a sarbatorit trei ani de existenta. Ani de munca sustinuta, de angajament pentru informarea, dar si pentru formarea cetatenilor. Numai cei care au facut parte din echipa stiu cu adevarat ca acestea nu sunt vorbe goale si ca in spatele fiecarei anchete, stiri sau reportaj se afla o munca minutioasa, uneori in situatii riscante, pentru ca, dincolo de alte interese, adevarul sa iasa intotdeauna la lumina.De aceea, mega-petrecerea de vineri, 21 noiembrie, de la restaurantul "Histria" a fost dedicata in exclusivitate echipei ZIUA de Constanta. Cei care au muncit pentru ca ziarul sa ajunga, la capatul celor trei ani, unul dintre liderii de piata. De aceea, cu cateva exceptii, toti participantii la party au fost din echipa ZIUA de Constanta. Ne-am bucurat, desigur, de prezenta directorului general al trustului de presa ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, insotit de directorul de marketing Mihai Bratiloveanu si de directorul de relatii publice Catalin Negreanu. Sorin Rosca Stanescu a felicitat echipa de la Constanta si s-a declarat multumit de modul in care a evoluat ziarul in cei trei ani de existenta, apreciind ca "puiul" cotidianului ZIUA a reusit sa se impuna in scurt timp ca o publicatie puternica. Directorul general al cotidianului ZIUA a anuntat oficial ca trustul de presa pe care il conduce se va "imbogati" cu postul de televiziune "TV ALPHA" si cu o retea nationala de radio, care vor emite din luna ianuarie a anului viitor. In ceea ce priveste presa scrisa, Sorin Rosca Stanescu a anuntat o alta noutate cu care va iesi pe piata trustul de presa pe care-l conduce. Este vorba despre lansarea publicatiilor "Romania Mare" si "Romania Mica", marca ce apartine in prezent trustului ZIUA. Prima publicatie este cu specific medical, iar cealalta va fi o revista cu benzi desenate, dedicata celor mici.

Spiritul ZIUA de Constanta

Despre petrecere s-ar putea spune multe. Muzica, dans, entuziasm, aliante, pret de doua bluesuri, intre departamente, glume si tachinarii. Toate s-au incadrat in atmosfera de sarbatoare generata de oameni fericiti care au reusit sa creeze impreuna nu doar un cotidian, ci o stare de spirit. Unul dintre cele mai asteptate momente ale serii a fost premierea. A avut loc tragerea la sorti. Doar trei dintre membrii echipei au iesit castigatori, pentru tot atatea premii. Adi Borcan, specialistul nostru in tehnoredactare, a fost cel mai fericit pentru ca a castigat un televizor color. Sortii au decis ca Gelu Stramboaia, fotoreporterul care s-a batut, de multe ori la propriu, pentru a avea cea mai buna poza, a fost castigatorul unui cuptor cu microunde, iar redactorul sef al suplimentului saptamanal ZIUA SATELOR, Andreea Zamfir, a castigat un aspirator. Nimeni nu a fost invidios si s-a apreciat la unison ca norocul nu a fost orb de aceasta data. Seful departamentului Sport, Adrian Dinu, a primit cadou o excursie de Revelion in Grecia, pentru faptul ca este cel mai vechi angajat al cotidianului. Petrecerea s-a spart in zori, dupa ce s-a mancat dintr-un tort urias facut pe formatul ziarului ZIUA de Constanta. In final, intreg colectivul a jurat: "Vom fi iarasi ce-am fost si... mai mult decat atat". Colectivul ziarului multumeste angajatilor restaurantului "Histria" si in mod special directorului Albu pentru modul profesionist in care a organizat aceasta petrecere.Redactia

Fostul politist Ababei asteapta sentinta

In luna octombrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au dispus trimiterea in judecata, in lipsa, a doi barbati care se sustrag urmaririi penale, fiind dati in urmarire prin Interpol. Paul Ababei, in varsta de 41 de ani, fost ofiter de politie, si Hristu Scupra, de 33 de ani, ambii din Constanta, sunt administratorii SC "Relton" SRL, care are ca obiect de activitate comertul cu produse petroliere, servicii productie si import-export. Asa cum reiese din rechizitoriul intocmit de procurori, pe data de 15 februarie 1999, intre SC "Relton" SRL si SC "Caram" SA Onesti s-a incheiat un contract prin care cea de-a doua societate se obliga sa proceseze benzina de cocsare bruta cumparata de catre administratorii de la SC "Relton" de la Darmanesti. In perioada 26 februarie 1999 - 11 iunie 1999, SC "Caram" SA a procesat si vandut catre "Relton" 5,5 milioane litri de benzina Premium, care, ulterior, a fost vanduta de Ababei si Scupra la diversi agenti economici din Bucuresti, precum si din alte 17 judete ale tarii, fara ca banii sa fie trecuti in evidenta contabila a societatii. Totodata, prin neplata accizelor, a TVA-ului si a taxei de drum, statul a fost prejudiciat cu 33,9 miliarde lei. Fiindca cei doi barbati se sustrag urmaririi penale, ei au fost arestati in lipsa, fiind dati in urmarire prin Interpol.Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Constanta cu inculpatii in lipsa. Judecatorii de la aceasta instanta au considerat incheiate cercetarile judecatoresti si au amanat pronuntarea sentintei pentru data de 27 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii